İp PBX Nedir ? İp Santraller Nasıl Çalışır ?

Anasayfa / Yazılar / İp PBX Nedir ? İp Santraller Nasıl Çalışır ?

Bir IP PBX, Birleşik İletişim Sistemi veya iş telefonu sistemi olarak da bilinen bir PBX, bir işletme içindeki telefon aramaları için merkezi anahtarlama sistemi gibi davranır. PBX sistemleri, istasyonlar arasındaki dahili trafiği ele alır ve dış dünyaya gatekeeper olarak hareket eder. Başlangıç ​​harfleri PBX, Geçtiğimiz yüzyılda önemli derecede gelişen bir sistem için çok eski moda bir terim olan Özel Şube Değiştirme Sözleşmesi (Private Branch Exchange) için geçerlidir.

Geleneksel bir PBX iki ana unsurdan oluşur: hatlar ve istasyonlar. Bazen gövde olarak adlandırılan hatlar, bir telefon şirketi aracılığıyla küresel genel anahtarlı telefon şebekesi (PSTN) bağlantılarıdır. İstasyonlar, basitçe telefonlar veya faks makineleri, modemler ve kredi kartı terminalleri gibi diğer uç nokta cihazlarıdır.

PBX'in asıl görevi sınırlı kaynaklara paylaşımlı erişim sağlamaktı. Her telefon için ayrı bir telefon hattına sahip olmak yerine, bir işletme çok daha geniş bir istasyon havuzu arasında küçük bir hat havuzu paylaşabilir. Bir arama geldiğinde uygun bir kişi veya departmanla bağlantı kuran bir operatör tarafından yanıtlandı. İçeride biri çağrı yapması gerektiğinde, operatör onları mevcut bir hatla bağladı. Sıklıkla bu erken sistemlere basitçe "santraller" deniyordu.

Zamanla operatörler, hatlara erişimi yönetmek için elektromekanik ve daha sonra elektronik sistemler almıştır. Gelen çağrıları otomatik olarak yönlendirmek, aktif çağrıların istasyonlar arasında aktarılmasını sağlamak ve çeşitli kurallara dayalı olarak çağrılara izin vermek veya reddetmek için ek özellikler eklendi. Sesli mesajlaşma, çağrı kuyruklama ve diğer katma değerli hizmetler için ek sistemler eklendi.

Bugün, bir iş telefonu sistemi basit bir anahtardan çok daha fazlasını sunuyor. Otomatik görevli, sesli mesajlaşma, arama kuyruklama ve çok partili konferans gibi ek teknolojiler standart özellikler haline geldi. Temel analog ve tescilli dijital telefonlar standartlara dayalı IP telefonlara yol açmaktadır. Dış bağlantı, artık SIP parmaklıklar veya diğer VoIP hizmetleri şeklinde Internet üzerinden sağlanmaktadır.

PBX'ler aslen geliştirildiğinde, mevcut tek elektronik iletişim türü tel hatlı telefon görüşmeleri idi. Bugün, iletişim peyzajı, e-posta, anında mesajlaşma, video konferans, masaüstü paylaşımı, SMS ve mobil telefon gibi genişlemiştir. Birleşik İletişimler, tüm bu teknolojileri birleştirme ve bunları iş süreçleriyle bütünleştirme sürecini tanımlayan kapsamlı bir terimdir. Birleşik İletişim yönetimi, yönetimi basitleştirirken etkinliği artırmayı amaçlıyor.

Gelişmiş bir İP Pbx santral olan Tegsoft ip pbx santral ile küçük, orta büyük tüm işletmelerin santral ihtiyaçlarını karşılamaktayız, anlık 2000 çağrı ve 20000 aboneyi tek bir santral sunucusunda düşük maliyetler ile konumlandırmaktayız.


Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, Hemen Arayın! 0850 259 99 66

Copyright © 2016. Her Hakkı Saklıdır.
Top